Danas sjednica IO NSBiH
0

Bitka se nastavlja - Sušić ili Barbarez?

Sarajevo-x.com
Safet Sušić i Sergej Barbarez
Safet Sušić i Sergej Barbarez
Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH imat će danas u 11 sati sjednicu na kojoj će se između ostalog raspravljati o novom selektoru reprezentacije, a bit će govora i o prijedlogu budžeta za 2010. godinu. Javnost svakako najviše zanima - hoćemo li danas dobiti novog šefa državne nogometne selekcije ili će se ta odluka prolongirati za januar.

Kako sada stvari stoje, najveće šanse imaju Safet Sušić i Sergej Barbarez. Iako se govorilo kako je Safet Sušić kandidat sa najvećim šansama za selektorsku klupu, to izgleda još nije gotova priča. Naime, pojedini članovi IO već su najavili kako će na sjednici biti i novih prijedloga (Blaž Slišković) i da nije realno da se danas imenuje selektor.

Safet Sušić je bez ikakve sumnje jedan je od najboljih bh. nogometaša u historiji. Legendarni igrač Sarajeva u svojoj karijeri je sa klupe vodio Cannes, Istanbulspor, Al-Hilal, Konyaspor, Ankaragŭcŭ i Çaykur Rizespor. Nije bio uspješan u istoj mjeri kao igrač. Trenutno je bez angažmana.

Njegov protukandidat je Sergej Barbarez, bivši kapiten nogometne reprezentacije. Javnost ga voli, vjeruje svakom njegovom potezu. U anketi koja je trenutno na našem portalu, ubjedljivo vodi. Neki mu ozbiljno prigovaraju da nema iskustva, ali on smatra da može uspješno odgovoriti svim izazovima.

U zaključku, o selektoru će odlučiti neki ljudi koji o svemu tome znaju malo ili nimalo. Pobijedit će kao i uvijek lobisti.

Svi dosadašnji selektori

Mirsad Fazlagić Fuad Muzurović

Džemaludin Mušović Faruk Hadžibegić Mišo Smajlović Blaž Slišković Meho Kodro Denijal Pirić Miroslav Ćiro Blažević

Vezani članci