Cesc Fabregas
0

"Bit ću spreman za Chelsea"

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Povrijeđeni kapiten Arsenalove nogometne ekipe, Cesc Fabregas, utakmicama bi se trebao vratiti za manje od dvije sedmice. Povratnička bi trebala biti protiv prvaka Chelseaja.

Iako su prvotne informacije nakon povrede zadnje lože zadobijene u susretu protiv Sunderlanda kazivale da će Fabregas vjerovatno preskočiti i susret protiv najjače ekipe Premiershipa, posljednje vijesti govore drugačije.

"Povreda nije strašna kako smo se u početku prestrašili. Nema rupture mišića i za deset do jedanaest dana bit ću u potpunosti spreman. Idemo dan po dan, ali mislim da ću za Chelsea biti spreman."

Derbi utakmica igra se u sklopu sedmog kola 3. oktobra. Domaćin je Chelsea.

Gotovo cijelo ljeto Fabregas je bio meta medija koji su osluškivali što se zbiva na relaciji Arsenal-Barcelona nakon što je španski prvak izrazio namjeru vratiti svog nogometaša na Camp Nou. Fabregas je "katalonski ponos" napustio kao šesnaestogodišnjak i sam je insistirao na mogućem transferu. Do njega nije došlo, a danas tvrdi da je sretan među "topnicima".

Ipak, Barcelona nije jedina ekipa iz Primere u kojem se nekadašnje dijete kluba vidi.

"Nikada nisam rekao da ne bih zaigrao za Real Madrid. Oni su veliki klub, a ja uvijek u obzir uzimam i druge opcije", kazao je Fabregas.