Landon Donovan, SAD
0

"Bit će zanimljivo s Beckhamom u istoj grupi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač LA Galaxyja i nogometne reprezentacije Sjedinjenih Država, Landon Donovan (27), izjavio je da ne strahuje od otvaranja SP-a protiv Engleza u grupi C.
  • Bit će zabavno s Davidom Beckhamom u istoj grupi – izjavio je najbolji igrač i strijelac američke reprezentacije svih vremena referiravši se na saigrača iz Galaxyja.

  • Englezi moraju biti predmet našeg fokusa. Uspijemo li ih pobijediti, komotno bismo mogli završiti grupu na prvom mjestu. Možemo računati s činjenicom da će Englezi opet pomisliti da su bolji no što uistinu jesu, kao što su činili uvijek dosad. U svakom slučaju, dobili smo grupu kakvoj smo se samo mogli nadati.

Dosad su Engleska i SAD odigrali deset međudržavnih utakmica. Engleska je pobijedila u osam dvoboja, od čega jednom prilikom čak 10-0 (1964. godine u New Yorku u prijateljskoj utakmici).

Zanimljivo je da su Amerikanci slavili u prvom dvoboju, 1950. na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U Belo Horizonteu Amerikanci su šokantno dobili jednu od najjačih naciju svijeta u tom trenutku 1-0.

Generacija koju je predvodio Alexi Lalas slavila je u prijateljskom dvoboju u Bostonu u junu 1993. godine 2-0 pobjedu.