Nogomet
55

"Bit će ovo veliki dan za BiH"

Klix.ba
Bakir Tiro sa zastavom BiH
Bakir Tiro sa zastavom BiH
Uoči historijskog meča na stadionu Maracana koji će reprezentacija Bosne i Hercegovine tačno u ponoć odigrati protiv Argentine u okviru grupe "F" Svjetskog prvenstva u Brazilu, sportski urednik balkanskog servisa novinske agencije Anadolija, Bakir Tiro, koji je već 10-tak dana u Južnoj Americi, je u izjavi za portal Klix.ba prenio kako je atmosfera u Rio de Janeiru uzavrela.

"Bit će ovo veliki dan za BiH! Mi smo mali među velikim nacijama, a naše zastave su, evo, svugdje po gradovima, po izlozima u kafanama, na plažama... Ovo je velika stvar za našu domovinu", prenio nam je Tiro.

Što se atmosfere u našem timu tiče, ona je, kako ističe, na zavidnom nivou.

"Svi igrači jedva čekaju meč i nadaju se iznenađenju. Za nadati se da će odigrati na vrhunskom nivou. Uz veliku borbenost i kvalitet koji posjedujemo, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat u historijskom prvom meču Bosne i Hercegovine ikada na Mundijalima", rekao je Bakir Tiro za naš portal.

Zajedno sa kolegom Tirom u Brazilu je i izvještač Klix.ba, naš fotoreporter Feđa Krvavac koji, također, prenosi da je atmosfera u našem timu fenomenalna i da su svi uvjereni kako možemo napraviti veliki rezultat večeras u prvoj utakmici Mundijala za našu najbolju selekciju.

Bakir Tiro kaže da je da je u Rio u međuvremenu stiglo na hiljade Argentinaca koji bodre Messija, Aguera i društvo.

"Tokom jučerašnjeg dana okupirali su najpopularniju plažu na svijetu Copacabanu i napravili uzavrelu atmosferu. Ipak, bilo je i naših navijača, ali daleko manje, ali bilo je. Izvanredno je bilo vidjeti naše ljude sa zastavama i šalovima BiH. To je sjajna stvar za našu zemlju, jer smo i mi dio elitne planetarne fudbalske priče", govori Tiro.

Prema njegovim riječima, na Maracani će večeras biti više od 3.000 navijača reprezentacije BiH, tako da Zmajevi sigurno neće biti bez podrške.

"Jučer sam na ulicama Ria de Janeira sreo i neke od hrvatskih navijača koji su istakli kako će večeras na Maracanu kako bi pomogli našima, te da će ići bodriti prijateljsku BiH!", zaključio je Bakir Tiro.