Nogomet
40

Biščević: Argentina je strašna, ali nećemo izgubiti

Piše: A. M.
Bulend Biščević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bulend Biščević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bulend Biščević je bio dio reprezentacije BiH u vrijeme kada je selektor bio Blaž Slišković. Zaigrao je i na utakmici protiv Danske na Koševu kada nas je jedan gol odvojio od nastupa na Evropskom prvenstvu u Portugalu. Kao i svi Bosanci i Hercegovci i on je veliki optimista kada je u pitanju večerašnja utakmica protiv Gaučosa.

"Samo da dobro krene, odnosno da nam bude dobar dan. Nadam se velikom rezultatu. Argentina je strašna reprezentacija. Svi su opasni, ali i dalje tvrdim da je sve do nas. Ako mi otvorimo utakmicu na pravi način, ako ponovimo igru sa minulih utakmica uz dozu neophodne hrabrosti siguran sam da nećemo izgubiti", kazao je Bišćević za naš portal.

Nekada ljubimac Grbavice igrao je u generaciji sa Sergejom Barbarezom, Hasanom Salihamidžićem, Mirsadom Hibićem, Muhamedom Konjićem i ostalima. Ne voli vući paralele između dvije generacije, ali smatra da je kvalitet današnjih i nekadašnjih Zmajeva približno isti.

"Ne znam ko je bolji, ali ova danas generacija ima bolji kontinuitet dobrih rezultata. Na kraju krajeva uspjeli su se plasirati, što nama nikada nažalost nije pošlo za rukom. Mislim da pojedinačno nisu bolji od nas", kazao je popularni Buki za Klix.ba.