Nogomet
15

Bišanović: Utakmica protiv Slavije je jedna od najvažnijih, obradovat ćemo navijače

Piše: D. B.
Dino Bišanović
Dino Bišanović
U okviru 17. kola BHT Premijer lige Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati ekipu Slavije. Nogometaš u bordo dresu, Dino Bišanović, siguran je da će njegov tim doći do željenog trijumfa.

"Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u ovom dijelu sezone. U ovom trenutku posjedujemo više kvaliteta u našim redovima te se nadam pobjedi u nedjelju. Nakon dvije gostujuće utakmice ponovo smo kući i vjerujem da ćemo obradovati naše navijače", izjavio je Bišanović u razgovoru za portal Klix.ba.

Slaba odbrana Slavije prilika je da napadači Sarajeva obave svoj zadatak i donesu pobjedu timu sa Koševa.

“Odbrana Slavije je među slabijim u ligi, o tome svjedoči i podatak da su primili 26 golova. Ako budemo pravi, uz jedan dobar i ozbiljan pristup, taj broj će nakon nedjeljne utakmice biti veći", poručio je Bišanović.

Svojim je nastupima u bordo dresu zasad zadovoljan.

"Atmosfera u našoj ekipi je zaista odlična. Prijatno sam iznenađen i, iskreno, nisam očekivao ovakav pristup osoba u klubu te mojih saigrača. Svojim igrama mogu biti zadovoljan, ali sam svjestan da može i mora biti puno bolje", kazao je nogometaš FK Sarajevo.

On vjeruje da je titula ove sezone ostvariv cilj.

"Naravno da možemo do titule i svi u klubu to želimo. Imamo potreban kvalitet, koračamo zajedno ka tom cilju. Vjerujem u nas i uz malo sportske sreće, koja je neizbježan faktor u toj namjeri, možemo zauzeti prvo mjesto i ostati do kraja sezone tu gdje i zaslužujemo da budemo", završio je Bišanović.

Sarajevo i Slavija se sastaju u nedjelju, a utakmica počinje u 17 sati.