Alexandre Pato
0

Bio sam u Londonu, ali nisam pregovarao s Chelseajem

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Milanova nogometna zvijezda Alexandre Pato nije želio priznati da je tokom ljetnih mjeseci pregovarao s čelnim ljudima Chelseaja, te da je odbio izdašnu ponudu u korist ostanka u Milanu.

Nakon što je Carlo Ancelotti napustio klupu Milana kako bi preuzeo vođenje Chelseajeve ekipe insistirao je na dovođenju brazilske zvijezde talijanske momčadi, zbog čega su se mediji i raspisali o realizaciji eventualnog transfera.

  • Nisam ni pomišljao na odlazak, tek sam se želio vidjeti s Ancelottijem, ne pridružiti mu se u Londonu. Nisam bio prisutan na njegovom oproštaju od tima, a htio sam se oprostiti od njega. Uvijek ću mu biti zahvalan za sve što me naučio - objasnio je Pato razloge svog puta u Englesku.

  • Kako bilo, neću otići, već ostati uz Leonarda kako bih dokazao svima da ova ekipa ima volje i snage za dobre rezultate. Nismo ni od koga slabiji - dodao je Brazilac.

Chelsea je, prema pisanju News of the Worlda, Milanu nudio 52,5 miliona eura za 20-godišnjaka, ali i jednogodišnju posudbu koja je garantirala ostanak Pata na San Siru u sezoni 2009/2010.