Miralem Pjanić o Luksemburgu
0

"Bio bih zadovoljan pobjedom od 0:2"

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Susret protiv Luksemburga posebno će značenje imati za 20-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine i veznjaka "Lyona", Miralema Pjanića, koji je odrastao u toj zemlji i napravio prve fudbalske korake. Pjanić je svojevremeno igrao za U-17 reprezentaciju te zemlje. Danas je Pjanić jedna od perjanica naše reprezentacije, skupio je 17 nastupa i jedan pogodak.

U razgovoru za luksemburške dnevne novine "Tageblatt" Pjanić je rekao da se izuzetno raduje utakmici i da je tim spreman za susret nakon dobrih priprema u Sarajevu.

"Ovo je, naravno, specijalna utakmica za mene. Igranje u mojoj zemlji je nešto posebno i radujem se tome", rekao je Pjanić, dodavši da očekuje normalan prijem publike na stadionu "Josy Barthel".

Podsjetio se Pjanić neuspjeha u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala, ali je istakao da naša reprezentacija sada želi plasman na EURO 2012.

"Iako je Francuska favorit grupe, imamo vrlo kvalitetan tim. Dat ćemo 100 posto naših mogućnosti da postignemo taj cilj", rekao je Pjanić.

Mladi veznjak "Lyona" rekao je da je dobra stvar što prvi susret naša reprezentacija igra protiv autsajdera, ekipe Luksemburga i da bi pobjeda "'zmajevima' dala samopouzdanje pred utakmice sa favoritima u grupi.

Pjanić je pohvalio navijače repezentacije BiH koji timu pružaju na svim terenima širom Evrope i da mu je drago što je ovaj put, za razliku od 2004. godine, stadion rasprodat.

Na kraju razgovora Pjanić je rekao da bi bio zadovoljan sa pobjedom od 2:0.