Nogomet
0

Bilić: Protiv Mađarske nije bilo sjajno

FENA
Foto: AP
Foto: AP
"Protiv reprezentacije Mađarske nije bilo sjajno, neke stvari su bile dobre, no neke nisu. Protivnik je bio motiviran rastrčan i agresivan i bio je to dobar test uoči početka europskog prvenstva," istaknuo je jutro nakon utakmice izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić.

"Nisam bio zadovoljan koliko smo bili opasni u fazi napada, te koliko smo im dali prekida. Moramo bolje odgovoriti na agresiju suparnika, te ukloniti nervozu i prigovore sucima zbog kojih gubimo mirnoću. Moramo se nametnuti i kontrolirati igru," naglasio je hrvatski strateg, pojasnivši čime je bio zadovoljan u susretu protiv Maðarske.

"Zadovoljan sam igrom obrane. Fizički smo spremni, a raduje me što je Petrić odigrao utakmicu bez ikakvih bolova u leđima.

Bilić je istaknuo kako reprezentacija Mađarske po kvaliteti nije daleko od hrvatskih protivnika iz skupine Austrije i Poljske.

"Mislim da smo mi kvalitetniji i od Austrije i od Poljske. No uvjeren sam kako će sve utakmice na prvenstvu biti tvrde, čvrste i pune agresije," dodao je Bilić koji je pobliže skicirao prvog suparnika, Austriju.

"Čvrsti su, dobro organizirani, agresivni i imaju dva, tri odlična pojedinca. Često mijenjaju sustav igre i imena igrača."

Bilić se osvrnuo i na pogodak kojeg je hrvatska reprezentacija primila protiv Mađarske, te na kritike da je Pletikosa trebao bolje reagirati.

"Nad Pletikosom je bio očiti prekršaju, tu nema nikakve dvojbe. Stipe je sjajan vratar i ja sam maksimalno njime zadovoljan," naglasio je Bilić.

Hrvatska reprezentacija će sutra trenirati na stadionu Maksimir, a potom u utorak putuje u Austriju. U preostalim danima do početka EP-a hrvatski stožer će osvježiti momčad i poraditi na nekim taktičkim varijantama.

"Osvježit ćemo igrače, poraditi na mirnoći i protoku lopte. No već sada smo dovoljno dobri i spremni za velike stvari," zaključio je izbornik hrvatske reprezentacije.