Euro 2012.
0

Bilić: Privilegija je igrati protiv Španije i Italije

Totalsport
Slaven BIlić
Slaven BIlić
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić istaknuo je zadovoljstvo izvučenom grupom na Euru 2012., te igranje u istoj sa Španijom i Italijom ne smatra hendikepom već privilegijom.

"Na Evropskom prvenstvu nijedna grupa nije lagana. Možda će neki misliti da sam lud, ali ja sam zadovoljan žrijebom", rekao je Bilić.

"Po meni je privilegija igrati protiv Španije, koja je aktualni evropski i svjetski prvak, ali i protiv Italije koja je bila prvak 2006. godine. Vjerujem da imamo šanse i nadam se prolazu", veli selektor "vatrenih"

Iako se hrvatska reprezentacija nadala da će biti izvučena u grupi koja će igrati svoje utakmice u Ukrajini, kako bi bili smješteni u trening-kampu Šahtara u kojem kapiten "varenih" Darijo Srna ima titulu "kraljevića", Bilić će se najvjerojatnije ipak odlučiti za kamp u Poljskoj.

"Let iz Donjecka do Poljske traje dva, dva i po sata, tako da vjerujemo da ćemo na kraju ipak biti u kampu u Poljskoj", otkrio je Bilić.

Prva utakmica reprezentacije je protiv Irske.

"S njima, ali i svima, se da igrati. Nedavno smo igrali s njima u Dublinu (0-0) prijateljsku utakmicu i znamo što nas očekuje. Moramo odigrati jednu čvrstu i ratničku utakmicu i vjerujem da ih možemo pobijediti", zaključio je Bilić.