Nogomet
0

Bilić pojačao napad West Hama dovođenjem Nigerijca Emenikea iz Fenerbahcea

Anadolija
Engleski premijerligaš West Ham United pojačao napad dovođenjem nigerijskog fudbalera Emmanuela Emenikea iz turskog Fenerbahcea.

Na službenoj internet stranici londonske ekipe je potvrđeno da će Emenike do kraja sezone biti na posudbi, a da je otvorena mogućnost da na ljeto ostane u Engleskoj.

Šef struke londonskih "čekićara“ Slaven Bilić je dobro upoznat sa golgeterskim sposobnostima 28-godišnjeg Nigerijca još iz prethodnih sezona kada je hrvatski stručnjak vodio turski tim Besiktas.

"Sretan sam da sam došao u veliki klub. Slavena Bilića dobro poznajem. Dok je on vodio Lokomotiv Moskvu, ja sam igrao u Spartaku. Kasnije je on bio u Besiktasu, a ja Fenerbahceu. Dugo se poznajemo i radujem se da igram u njegovom timu“, izjavio je Emenike za klupsku televiziju West Hama.

Predsjednik Fenerbahcea Aziz Yildirim je ranije jučer najavio da su u toku pregovori sa West Hamom koji je tražio Emenikea i najavio da će istanbulski tim pristati na dogovor ukoliko se udovolji zahtjevima od milion eura za posudbu, a da će West Ham moći na ljeto i otkupiti Emenikea za 11 miliona eura.