Nogomet
0

Bilić: Pobjeda nije bila slučajna

FENA
Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije protiv Engleske na Wembleyu nije plod slučajnosti, već smo cijelu utakmicu bili bolji, izjavio je jutros hrvatski izbornik Slaven Bilić u zagrebačkoj Zračnoj luci nakon povratka iz Londona.

Izrazivši zadovoljstvo pobjedom, Bilić je rekao da na Wembleyu nisu igrali protiv Engleske niti za Rusiju već za sebe, kao jedan test za predstojeće Europsko prvenstvo 2008. Istaknuo je da Hrvatska ima reprezentaciju koja u ovom trenutku može igrati protiv bilo koje reprezentacije na svijetu.

Aljoša Asanović, jedan od Bilićevih najbližih suradnika, ocijenio je da će ta utakmica obilježiti povijest hrvatskog nogometa te da je hrvatska nogometna reprezentacija pokazala da je u svakom segmentu igre bolja od Engleske. "Nije mi žao Engleske jer su se od početka ponašali bahato, a mi smo bili kvalitetnija momčad", izjavio je.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković rekao je da je Hrvatska odigrala izvanrednu utakmicu te da je bilo zadivljujuće pobijediti Englesku na Wembleyu. Naglasio je da je to jedna od značajnijih pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije. Izrazio je nadu da će Hrvatska na Europskom prvenstvu 2008. igrati značajnu ulogu.

Dario Srna izjavio je da je ta pobjeda bila neopisiv trenutak koji će se prepričavati godinama. To je, rekao je, bio prekrasan dan za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i cijelu Hrvatsku.

"Tom utakmicom pokazali smo da se imamo pravo nadati da ćemo napraviti dobar rezultat na Evropskom prvenstvu", rekao je Luka Modrić istaknuvši da je bilo fantastično igrati na Wembleyu i k tome još pobijediti.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju je u zagrebačkoj Zračnoj luci dočekalo oko dvije tisuće hiljade.

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je pred 90.000 gledatelja na Wembleyu pobijedila Englesku sa 3:2 i izbacila je sa Evropskog prvenstva, na koje će, uz Hrvatsku, ići Rusija.