Nogomet
0

Bilić: Ovaj poraz će nas proganjati cijeli život

FENA
Očaj je jedina riječ koja najbolje oslikava stanje u redovima hrvatske reprezentacije nakon šokantnog poraza od Turske u četvrtfinalu europskog prvenstva. Sekunde su dijelile hrvatsku vrstu od povijesnog uspjeha, plasmana u polufinale, no trenutak nepažnje i primljeni pogodak na isteku produžetka, a potom i tri promašena jedanaesterca srušili su sve nade da će se s Nijemcima boriti za finale.

"Nemam što zamjeriti dečkima, to su sve heroji. Svi smo ponosni, ali i tužni. Primili smo pogodak doslovno u posljednjoj sekundi, šteta jer smo zaslužili prolaz u polufinale. Čestitam Turcima na pobjedi," kazao je Slaven Bilić.

Hrvatska je imala četiri sjajne prilike, Olić je s tri metra uzdrmao vratnicu, a sve do sudačke nadoknade produžetka vodili su 1:0. Možda ipak previše promašaja za jedno četvrtfinale europskog prvenstva.

"Utakmica je bila dobra, s krajem koji je nevjerojatan i koji samo nogomet može donijeti. Imali smo više čistih prilika. Zadnje dvije minute je nemoguće opisati i proganjat će nas cijeli život," kazao je Bilić.

Hrvatski strateg je prevrtio još jednom posljednje dvije minute produžetka.

"Bio je to veliki šok, sve je izgledalo kao da je gotovo. Primiti gol u takvoj završnici i potom pucati jedanaesterce je bilo jako teško. Igrači sigurno nisu bili posve smireni i koncentrirani. Sigurno je to utjecalo na kaznene udarce," rekao je Bilić.

Bilić se osvrnuo i na tri promašena kaznena udarca.

"Jedanaesterci su lutrija, pada koncentracija i noge se počinju grčiti. Neki nisu željeli pucati kaznene udarce, a odlučili smo se za one koji to najbolje rade. No nemam dečkima što prigovoriti," zaključio je hrvatski strateg.

Dolaze kvalifikacije za SP, koliko će trebati hrvatskoj vrsti da se oporavi od ovog šoka.

"Ovo nije lako zaboraviti, nije ovo utakmica u prvenstvu. Ovaj način na koji smo izgubili je nemoguće zaboraviti. No, moramo ići dalje. Imamo mladu ekipu, kvalifikacije su pred vratima. Plakat ćemo još koji dana, u glavama će nam ostati zauvijek, no sutra je novi dan, a mi ćemo se vratiti još veći i jači," zaključio je Bilić koji je dvoranu za konferencije napustio uz veliki pljesak nazočnih novinara.