Nogomet
1

Bilić nakon dobrih igara sa West Hamom: Teško mi je govoriti o sebi, ne mogu se hvaliti

Anadolija
Slaven Bilić (Foto: EPA)
Slaven Bilić (Foto: EPA)
Trener West Hama Slaven Bilić u intervjuu za njemački "Sport 1" govorio je o životu u Engleskoj, rezultatima s West Hamom, ali i o planovima u trenerskoj karijeri.

Bilić, koji je u junu ove godine preuzeo West Ham, istakao je kako je engleski klub zadovoljan njegovim radoma.

"Zadovoljan sam, a i Uprava je zadovoljna mojim radom. Naravno, lakše mi je jer sam kao igrač igrao za West Ham pa znam kako neke stvari funkcioniraju. Isto tako, imam određenog iskustva koje sam prikupio kroz rad u hrvatskoj reprezentaciji, Lokomotivu i Bešiktašu. Imam i sjajne pomoćnike, a što je još važnije karakternu ekipu s ogromnim potencijalom", rekao je Bilić.

Iako ga mnogi na Otoku hvale, istakao je kako ne želi sam sebe hvaliti nego raditi.

"Teško mi je govoriti o sebi, ne mogu se hvaliti. To bi trebali raditi drugi ljudi. Ja nisam 'cool', samo sam normalan. Odnosno, pokušavam biti normalan. Imam 47 godina, nisam više tako mlad da budem cool. Da, volim svirati, ali nisam dugo. Gitara je u podrumu. Kad ste trener nemate previše slobodnog vremena. Samo fudbal i porodica", rekao je hrvatski trener.

Bilić o Kloppu ima samo riječi hvale, tvrdeći da se radi o velikom stručnjaku.

"Jürgen Klopp je odličan trener, jedan od najboljih na svijetu. Obožavam ga. Ono što je učinio s Borussijom Dortmund je nevjerojatno. Moj pomoćni trener Edin Terzić je radio s njim u Borussiji i ima samo pozitivne priče o njemu. Njegov dolazak u Liverpool opisao bih kao savršen spoj. On se savršeno uklapa i to je vidljivo, jer Liverpool igra drugačije. On je pravi izbor za Redse, dugo će biti tamo", rekao je Bilić.

Ekipa West Hama se nakon 17 odigranih utakmica nalazi na osmom mjestu tabele sa 25 bodova, a lider je Leicester sa 38 bodova.