Nermin Šabić
0

"Bili smo organizovaniji od aktuelne garniture u Čeliku"

Piše: E. Isanović
Nermin Šabić (Foto: Naša riječ)
Nermin Šabić (Foto: Naša riječ)
Nekadašnji reprezentativac BiH i bivši sportski direktor Nogometnog kluba "Čelik", Nermin Šabić, dolaskom nove uprave na Bilino polje otišao je iz kluba. Ističe da "crveno-crni" prolaze kroz teške trenutke i da mu je žao što Zeničani nisu u vrhu bh. nogometa.

"Mi koji smo prije nekoliko mjeseci bili u klubu radili smo pošteno. Mislim da smo bili i organizovaniji. Ne može nam niko ništa prebaciti, nikoga nismo oštetili. Na kraju sezone smo otišli, a ostao je samo predsjednik Čizmo. No, i on je nedavno odstupio", kaže Šabić.

Napominje da dolaskom novih ljudi situacija nije bolja.

"Evidentno je da je nastupila rezultatska kriza. To je pokazao i posljednji dvoboj sa 'Slavijom' u Kupu BiH. Neki nogometaši, definitivno, ne zaslužuju dres 'Čelika'. Vjerujem da će novi predsjednik, Fuad Kasumović, vratiti tim sa Bilinog polja u vrh bh. nogometa. Za to će trebati vremena, ali sam optimista".

Šabić ističe da najviše vremena provodi, opet, uz nogomet.

"Odlaskom iz kluba imam više vremena da se posvetim sopstvenoj školi nogometa. Naime, radi se o kolektivu 'Tempo Sport - Zenica', koji broji oko 200 mladih polaznika. Imamo sve kategorije, šest ili sedam timova. Imamo viziju i zacrtane planove. Radimo na terenima sa umjetnom travom. Nadam se da će neko od ovih dječaka jednoga dana zaigrati u velikom evropskom klubu", zaključio je Nermin za Sarajevo-x.com.