Landon Donovan
0

"Bili smo malo naivni"

Totalsport
Landon Donovan (Foto: AP)
Landon Donovan (Foto: AP)
Landon Donovan, najbolji nogometaš reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država i njezin najbolji strijelac na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, žali ''zbog naivnosti'' njegove ekipe u susretu protiv Gane.

Amerikanci nisu uspjeli izboriti četvrtfinale. Gana ih je u produžecima svladala s 2-1 u dvoboju osmine finala, a Donovanu je zacijelo slaba utjeha što je bio strijelac izjednačujućeg gola iz penala u 62. minuti. Bio je to njegov treći gol na ovome Mundijalu, peti ukupno na svjetskim prvenstvima, a 45. u dresu američke reprezentacije, čiji je najbolji strijelac u historiji.

"Ispada da smo protiv Gane bili malo naivni, a u ovoj fazi prvenstva to si ne smijete dopustiti. Frustrirajuće je oprostiti se od Mundijala nakon ovoliko truda i napora kojeg smo uložili u ovoj utakmici. Svejedno, ponosan sam na moju reprezentaciju i naš učinak na Svjetskom prvenstvu. Izgubili smo od Gane, nogomet je ponekad okrutan. U jednom trenutku si na vrhu svijeta, a već u sljedećem na dnu planine", zaključio je Donovan.