Roberto Mancini
0

"Bili bi ludi da me otpuste, radim dobro svoj posao"

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AP)
Roberto Mancini (Foto: AP)
Menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini vjeruje da radi izvrstan posao u premierligaškom klubu i da bi ludost bila smijeniti ga.

"Da, bilo bi ludo da me smijene. Otkad sam ovdje, radim uistinu naporno", rekao je talijanski trener nastavivši:

"Isto je bilo i kad sam došao u Inter. Prve dvije godine bile su grozne jer sam u potpunosti morao promijeniti mentalitet kluba. Znam da isto mogu napraviti ovdje, i da potom mogu osvojiti sve naslove.

Normalno je biti pod pritiskom, ništa se tu Engleska ne razlikuje od Italije, pogotovo ne ako dođete dva mjeseca prije kraja sezone, kad situacija ne štima. U takvim se situacijama konstantno propitkuje kvaliteta ekipe i trenera.

No, ja u ovom trenutku imam plan sa Cityjem, a također sam u Engleskoj izrazito sretan. Mislim da smo u prošlih 12 mjeseci postali dobra ekipa i da u sljedećih nekolikosedmica uistinu imamo priliku promijeniti našu budućnost.

Razgovarao sam o svemu tome s vlasnicima kluba. Činili su mi se vrlo sretnim. No, o tome morate pitati njih.

Po meni, u ovom je trenutku jedino važno da izborimo kraj sezone među četiri najbolje ekipe i time osiguramo Ligu prvaka, kao i da uđemo u finale FA Cupa. Da mi je neko na startu sezone rekao da ću biti tako blizu Chelseaja i izboriti polufinale FA Cupa, odmah bih to prihvatio", kazao je Mancini.