Nogomet
3

Bild: Mario Gomez odlazi u Napoli

Totalsport
Mario Gomez (Foto: AFP)
Mario Gomez (Foto: AFP)
Prema pisanju njemačkog Bilda, nogometni reprezentativac Njemačke i član evropskog prvaka minhenskog Bayerna, Mario Gomez, napušta Bavarsku i odlazi u Italiju, tačnije Napulj...

Bild tvrdi da će 27-godišnji napadač potpisati trogodišnji ugovor s italijanskim viceprvakom Napolijem, s obzirom da će isti vjerovatno vrlo brzo napustiti prvi "topnik" Edinson Cavani.

Gomezov menadžer se navodno već nekoliko puta sastao s čelnicima kluba iz Napulja, te je svaki razgovor protekao u pozitivnom tonu. Gomezova tržišna cijena iznosi 35 miliona eura, no s obzirom da je ove sezone igrao daleko manje utakmica nego prošle kada si je "napumpao" cijenu, za očekivati je da bi ga Napoli mogao dobiti za otprilike 25.

Gomez, kojem aktuelni ugovor s Bayernom ističe na ljeto 2016. godine, je ove sezone postigao 11 pogotka u svega 21 nastupu u Bundesligi, iako je čak 12 puta ulazio s klupe. Gomez je vjerovatno posljednja dva pogotka za Bayern postigao u finalnoj kup utakmici ove subote (Stuttgart 3-2), u kojoj je bavarski klub došao do trećeg naslova u sezoni.