Nogomet
21

Bilbijini promašaji donijeli bod Mladosti

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 4. kola BHT Premijer lige Mladost iz Velike Obarske i Sarajevo odigrali su 1:1.

Bordo tim je dominirao, ali su promašaji Nemanje Bilbije, odbrane Mišića i pogreška Barića omogućili domaćima osvajanje boda. Gosti su krenuli dosta ofanzivno, što je omogućilo ekipi Mladosti iz Velike Obarske da prijeti preko kontri. Tako je u 8. minuti Dabić probio desnu stranu i sjajno ubacio u peterac Sarajeva. Ipak, Bandović paradom spašava čist pogodak.

Igrala se 15. minuta kada je Velkoski izveo solo prodor, dobro asistirao za Stojčeva koji lagano šutira i Mišić bez problema hvata loptu.

U narednom napadu Bordo tim ima stopostotnu priliku. Duljević dobro upošljava Bilbiju koji sa samo četiri metra prebacuje gol.

U 21. minuti Radovac griješi na sredini terena, a nesigurni Barić ruši Komarčevića u šesnaestercu Sarajeva. Glavni sudija Dragan Skakić pokazuje na kazneni udarac. Siguran je bio nogometaš nad kojim je napravljen prekršaj. Domaći su poveli 1:0.

Samo dvije minute poslije gosti stižu do izjednačenja. Bilbija sjajno proigrava Stojčeva koji prebacuje golmana domaćih za 1:1.

Nakon poravnanja tim sa Koševa nastavlja atakovati, dok su se domaći odlučili na kontranapade. U 43. minuti Duljević se našao u dobroj prilici, ali je izblokiran.

U posljednjim trenucima prvog dijela Barić ponovo poklanja loptu igračima Mladosti, ali ovaj put pogodak spašava Protić koji je izbio loptu u polje. Prvih 45 minuta okončano je rezultatom 1:1. Treba istaći da su domaći su igrali izuzetno grupo pa su dobili četiri žuta kartona.

U nastavku tim sa Koševa nastavlja napadati. U 52. minuti svoj šut je oprobao Cimirot, ali lopta odlazi preko gola. Igrala se 60. minuta kada je na asistenciju Berberovića, Radovac glavom prebacio gol.

U narednom napadu Dupovac pokušava sa peterca, ali Mišić brani. Čuvar mreže domaćih briljirao je i nakon kornera kada je odbrani dva šuta Nemanje Bilbije. U 74. minuti, nakon kornera, Bilbijin šut glavom ponovo zaustavlja Mišić. Iako su pokušavali da postigni pogodak do kraja meča, gosti nisu uspjeli. Čak su promašili penal preko Bilbije u 96. minuti.

U posljednjoj utakmici ovog kola Drina je u Zvorniku pobijedila Radnik s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Rustemović u 31. minuti.

Susret je trebalo da bude odigran u subotu, ali je prekinut na poluvremenu zbog nevremena.