Nogomet
11

Bilbija: Zasluženo smo pobijedili Sarajevo, volim asistirati u važnim utakmicama

Piše: E. I.
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zrinjski je danas lakše od očekivanog pobijedio Sarajevo pod Bijelim Brijegom u okviru 13. kola Premijer lige.

Krajnji rezultat bio je 1:0, a izabranici Vinka Marinovića u dva navrata pogađali su okvir gola gostiju. Na taj način Plemići su pobjegli vjerovatno nedostižnih 11 bodova timu sa Koševa koji ove sezone igra ispod svih očekivanja.

Jedan od najboljih igrača Mostaraca bio je Nemanja Bilbija koji je u 64. minuti asistirao iz kornera za Jakovljevića koji je matirao Pavlovića.

Za nekadašnjeg igrača Bordo tima ovo je bila jedna od najvažnijih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

"Očekivano teška utakmica po lošem terenu. Znali smo da je Sarajevo stiglo po povoljan rezultat. To im je trebalo kako bi ostali u vrhu tabele. Ipak, i mi smo se nešto pitali. Odigrali smo dobro, zrelo, pametno. Dominirali smo. To je moje viđenje utakmice", naglašava za Klix.ba jedan od najboljih igrača Premijer lige Nemanja Bilbija.

Bivši kapiten mlade reprezentacije BiH ističe da je Zrinjski zasluženo osvojio kompletan plijen.

"Kada se podvuče crta mogu reći da smo zasluženo stigli do tri izuzetno važna boda. Osim toga, napravili smo dobru situaciju pred nastavak prvenstva. Dobro nam ide i želimo nastaviti sa ovakvim igrama. Atmosfera u ekipi je sjajna i svi imamo isti cilj – ostati tu gdje smo sada", dodaje.

Bilbija je protiv Sarajeva upisao sedmu asistenciju, a postigao je i četiri pogotka u dosadašnjem dijelu sezone. Sigurno je jedan od najzaslužnijih za lidersku poziciju Zrinjskog.

"Imam dosta asistencija i uživam u tome. Volim to raditi u važnim utakmicama", zaključio je Bilbija.