Nogomet
2

Bilbija: Zadovoljan sam igrom i atmosferom u ekipi

FENA
Nemanja Bilbija (Foto: Klix.ba)
Nemanja Bilbija (Foto: Klix.ba)
Nemanja Bilbija, napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, obilježio je jučerašnju utakmicu protiv ukrajinskog Metalurga, postigavši dva pogotka.

Bilbija je izjavio za zvaničnu internet stranicu kluba da vjeruje da će igre Sarajeva biti još bolje u narednom periodu.

"Jučer smo odigrali dobro protiv kvalitetnog protivnika. Ekipa se još uvijek uigrava, ali smo na dobrom putu. Smatram da ćemo vremenom igrati sve bolje. Ide nam dobro i bio bih zadovoljan da ovako i ostane. Nastojat ću iskoristiti svaku ukazanu priliku kako bih postigao gol više", kazao je Bilbija.

On je ukupno postigao tri gola na tri pripremne utakmice FK Sarajevo, čime je najavio odličnu takmičarsku formu mjesec dana pred nastavak Premijer lige BiH.

Nogometaši Sarajeva već peti dan se nalaze na pripremama u Antaliji, a Bilbija je naglasio da su uvjeti za rad u Turskoj odlični, te da je atmosfera u ekipi na vrhunskom nivou.

"U Antaliji je stvarno odlično. Sve je na vrhunskom nivou. Imamo fantastične uvjete za rad i želio bih ovim putem pohvaliti sjajnu atmosferu u ekipi koja je prisutna od prvog treninga", zaključio je nogometaš.

FK Sarajevo naradnu utakmicu igrat će u četvrtak protiv aktuelnog osvajača duple krune u Južnoj Koreji, Pohang Steelersa.