Nogomet
2

Bilbija: Protiv Legije možemo napraviti čudo, za narednog protivnika priželjkujem Olimpiju

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Ukoliko napravi dobar rezultat protiv Legije u Varšavi u uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka, Zrinjski će u 3. kolu igrati protiv Trenčina ili Olimpije. Napadač Plemića Nemanja Bilbija priželjkuje prije svega plasman u naredno pretkolo, a ako to njegovoj ekipi pođe za rukom, nada se Olimpiji.

"Trenčin je odlična ekipa, sjajno su organizovani, a koliko su ozbiljni najbolje pokazuje pobjeda u Ljubljani nad Olimpijom rezultatom 4:3. Mi u ovom trenutku zaista ne gledamo ko će biti potencijalni protivnik u 3. pretkolu, fokusirani smo isključivo na uzvrat s Legijom koja je nakon 1:1 u Mostaru apsolutni favorit. Ipak, ako bih morao birati protivnika, izabrao bih Olimpiju", izjavio je Bilbija.

Napadač Zrinjskog se osvrnuo na prvu utakmicu s Legijom.

"Poprilično smo upoznali Legiju i u utakmicu ušli s malo previše respekta. Primili smo pogodak, a kako je utakmica odmicala, igrali smo sve bolje. Uspjeli smo izjednačiti i napraviti još nekoliko šansi, a mogu reći i da smo u jednom dijelu utakmice bili bolji tim na terenu", rekao je dvadesetpetogodišnji Banjalučanin.

Iako će biti veoma teško eliminisati Legiju, mostarski tim vjeruje u uspjeh.

"Legija je opasna u napadu, dok je odbrana nešto lošija. Imali smo svoje šanse u Mostaru, vjerujem da možemo napraviti čudo u Varšavi", završio je Bilbija.