Borac dočekuje aktuelnog prvaka
0

Bilbija: Potrebna nam je podrška navijača, svaka pobjeda nad Željom je dobrodošla

Piše: Dalibor Bošnjak
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
U subotu se na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igra jedan od najzanimljivijih susreta 17. kola BHT Premijer lige, a sastaju se Borac i Željezničar. Napadač banjalučkog tima, Nemanja Bilbija, nada se velikoj podršci navijača i barem minimalnoj pobjedi svog tima.

Bilbija je u razgovoru za portal Klix.ba izjavio da je njegov tim spreman za dolazak aktuelnog prvaka BiH, ekipe Željezničara. Istakao je želju za podrškom navijača i nadu u osvajanje sva tri boda.

"Fokusirani smo na ovaj veoma važan meč sa Željezničarom. Spremili smo se i jedva čekamo prvi sudijin zvižduk. Potrebna nam je velika podrška naših navijača, a kao igrač, bio bih zadovoljan bilo kakvom pobjedom", rekao je Bilbija.

Suvišno je govoriti da je Željezničar opasan protivnik i na gostujućim terenima.

"Svakako, radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi. Pojedinaca imaju, ali ih ne bih izdvajao. Sjajni su kao tim", smatra Bilbija.

Napadač banjalučkog Borca se nada da navijačkih nereda i prekida utakmice neće biti.

Na pitanje o ambicijama Borca u ovoj sezoni s obzirom na tešku situaciju u klubu, Bilbija je rekao da je najvažnije steći stabilnost i pobjednički mentalitet.

"Borac nažalost ima mnogo problema ove godine. Najveća nam je želja i cilj da se sve što prije smiri, da klub bude stabilan i da gajimo pobjednički mentalitet", završio je Bilbija.

Utakmica između Borca i Željezničara se igra u subotu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 17 sati.