Cristiano Ronaldo
0

"Bijesan sam zbog Lige prvaka"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo, portugalski nogometaš i veliki adut madridskog Reala u petak je dao 20-minutni intervju španskoj televizijskoj stanici TVE.

"Toliko sam ljut zbog ispadanja u Ligi prvaka da demonstrativno ne želim gledati nijednu utakmicu više u tom takmičenju. Ispali smo zbog vlastitih grešaka i nadam se da ih ubuduće više nećemo ponavljati", krenuo je Cristiano Ronaldo i nastavio:

"Nisam došao u Real na jednu sezonu. Ovu smo izgubili kad je u pitanju Liga prvaka, ali sam uvjeren da ću u ovom klubu osvojiti još mnogo naslova prvaka Evrope".

Real Madrid je morao potpuno koncentraciju tako prebaciti prema Primeri gdje trenutno ima isti broj bodova kao i Barcelona.

"Možda će odlučiti naš ogled u Madridu, možda i neće. No, u svakom slučaju mi moramo dobiti taj derbi i moramo osvojiti naslov prvaka u Primeri. Ako pobijedimo Barcelonu, a budemo gubili utakmice protiv drugih suparnika, ništa nam ne znači taj uspjeh u 'el clasicu'. Moramo biti prvaci i to nas mora voditi do kraja sezone", rekao je Ronaldo.

Posljednje pitanje je glasilo "volite li biti Cristiano Ronaldo".

"Uh, stvarno volim", karakteristično je završio Portugalac.