Neuspješna proba u Atlanti
0

VIDEO / BiH poražena jeftinim golovima Meksika

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Meksika sa 2:0, u prijateljskom susretu koji je odigran na Georgia Domeu, impresivnom stadionu u američkoj Atlanti pred 60-ak hiljada navijača.

Poraz sa dva gola razlike protiv učesnika posljednjeg Svjetskog fudbaskog prvenstva ne izgleda tako loše kada se zna sa kakvim se sve problemima susrela naša reprezentacija uoči ovog meča. Ali, nakon odgledane utakmice možemo konstatovati da smo, ako ništa, zaslužili neriješen rezultat.

Dobrim dijelom susreta naši su reprezentativci odigrali sasvim solidnu utakmicu, imali su više loptu u svom posjedu, ali nisu uspjeli realizovati prilike koje su stvorili.

Sa druge strane, formalni domaćin susreta propustio je nekoliko dobrih prilika, ali je iskoristio poklone, prvo sudije, a potom i Mensura Mujdže što im je bilo dovoljno za pobjedu.

Ključni momenat utakmice dogodio se u 47. minuti kada je sudija svirao penal nakon bezazlenog starta kapitena Emira Spahića.

Loptu je na bijelu tačku namjestio Chicharito, ali je Kenan Hasagić "pročitao" napadača Manchester Uniteda i odbranio udarac. Lopta se odbija u teren, pogađa u nogu Miralema Pjanića i za nekoliko centimetara prelazi gol crtu.

U 54. minuti, Ibišević je imao fantastičnu priliku da izjednači rezultat, ali je Pjanićev centaršut glavom skrenuo samo do stative.

Kako to već biva u fudbalu, Meksiko je u narednom napadu kaznio promašaj i povećao rezultat za konačnih 2:0. Mujdža je neshvatljivo pogriješio i poklonio loptu Pachecu, koji rutinski pogađa našu mrežu za svoj prvi gol u nacionalnom dresu.

I nakon drugog gola, naši igrači nisu posustajali, ali nisu uspjeli stvoriti priliku iz koje bi smanjili vodstvo Meksika i obradovali naše navijače, kojih je u Atlantu stiglo oko 30 hiljada.

Nekoliko minuta prije kraja utakmice, na teren je utrčao jedan navijač naše selekcije. Iako mu je namjera bila zabaviti se i privući pažnju, tako nisu mislili domaći policajci, koji su ga oborili na zemlju i uhapsili.