Pozitiva(c) dana
0

BiH dobila ambasadora u Manchesteru

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Nakon što se čitavu godinu pisalo o Džekinom prelasku u neki od najjačih evropskih klubova, Dijamant je, prema svemu sudeći, konačno prešao - u Manchester City.

Vlasnici Cityja dogovorili su s krutim Nijemcima Džekin prelazak na Otok za 31 milion eura, dok će naš reprezentativac svake sedmice biti bogatiji između 130.000 i 180.000 funti.

Wolfsburg pristao prodati Džeku Manchester Cityju

Mjesecima su Džekini simpatizeri i navijači reprezentacije BiH priželjkivali ovaj transfer i sad nam jedino preostaje da umjesto za Wolfsburg, koji je s Misimovićem i Džekom prije dvije sezone osvojio Bundesligu, navijamo za Manchester City, najljućeg rivala Manchester Uniteda, trenutnog lidera Premiershipa.

"Džeko je igrač koji nam može donijeti titulu"

Cityjev strateg Roberto Mancini izjavio je da im u borbi za ovosezonsku titulu odlučujući faktor i prevaga može biti upravo Edin Džeko, koji će u navali svog novog tima imati podršku Teveza i Balotellija.

Iako špekulacije o njegovom transferu ne prestaju ni u trenutku pisanja ovog teksta, najnovije informacije govore da još postoji opcija njegovog prelaska u torinski Juventus, šta god na kraju bude i gdje god da Džeko ode sasvim je izvjesno da će BiH u toj zemlji ili gradu dobiti ambasadora. A, lijepo bi bilo imati ambasadora u Manchesteru.