Nogomet
0

Bielsa više nije selektor Čilea

FENA
Marcelo Bielsa (Foto: AP)
Marcelo Bielsa (Foto: AP)
Selektor Čilea Marcelo Bielsa potvrdio je da više neće obavljati tu funkciju, iako su prije samo dva dana čelnici Saveza saopćili da ostaje na tom mjestu.

Argentinac, koga u domovini zbog izuzetno burnog temperamenta zovu "ludak", izjavio je da se povukao sa čela stručnog štaba čileanske reprezentacije zbog razilaženja s rukovodstvom Saveza.

"Želim da se izvinim navijačima zbog 'sapunice' u režiji najodgovornijih ljudi u Savezu, koji su se trudili da urade sve što je potrebno da bi me otjerali", izjavio je Bielsa.

On je postao selektor Čilea 2007. godine, a s najboljim nogometašima te zemlje uspio je da nakon 12 godina izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republicim na kome su se Čileanci našli među 16 najboljih ekipa.

U augustu prošle godine produžio je ugovor do 2015., ali su Čileanci pet mjeseci uoči prvenstva Južne Amerike u Argentini ostali bez selektora.

Kao glavni kandidati za Bijelsinog nasljednika spominju se dvojica njegovih sunarodnjaka, Jose Pekerman i Claudio Borghi.