Nogomet
18

Bielsa u stilu nadimka: "Luđak" samo 48 sati bio trener Lazija

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Marcelo Bielsa (60) napustio je klupu Lazija samo 48 sati nakon što je imenovan na mjesto trenera.

Bielsa je poznat pod nadimkom "El Loco" (Luđak) i ovim potezom još jednom je pokazao zašto spada u red neshvaćenijih trenerskih umova. Ovaj stručnjak smatra se jednim od onih koji su ostavili najveći trag na trenerski razvoj Pepa Guardiole i svojim stilom privlači sve one koji vole visok presing i tempo igre. Međutim, Bielsu pored specifičnih treninga i sistema igre prate i čudne odluke, a jedna od takvih je i ova.

<a class="text-sport hover:underline" href=""Luđak" trenira Lulića: Marcelo Bielsa novi trener Lazija" target="_blank">"Luđak" trenira Lulića: Marcelo Bielsa novi trener Lazija

U Laziju su iznenađeni odlukom i poručili su da će štiti svoja prava, a na mjesto trenera Lazija, u kojem nastupa bh. reprezentativac Senad Lulić, bit će imenovan Simeone Inzaghi koji je boravio u klubu u drugom dijelu prošle sezone nakon što je Stefano Pioli dobio otkaz.

Bielsa je u svojoj karijeri trenirao, među ostalim, reprezentacije Argentine i Čilea te Athletic Bilbao i Marseille. Bilbao je pod njegovim vodstvom igrao finale Evropske lige 2012. godine. Trenerski posao u Laziju trebao je početi sutra, ali to se neće desiti.