Nogomet
82

BHT Premijer liga: Željo želi pobijediti Borac i privremeno preuzeti vrh tabele

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri utakmice 25. kola BHT Premijer lige igraju se u subotu, dok su preostala četiri meča na programu u nedjelju. Željezničaru na megdan u subotu stiže Borac. U slučaju pobjede Plavi bi mogli bar privremeno preuzeli vrh tabele jer konkurenti za naslov Široki Brijeg, Sarajevo i Zrinjski igraju sutra.

Plavi će težiti da u ranoj fazi postignu pogodak koji bi utjecao na daljnji tok utakmice. Prvi šef struke tima sa Grbavice Milomir Odović vjeruje da uz pomoć navijača mogu osvojiti kompletan plijen.

"Do kraja sezone nas čekaju važne utakmice i volio bih da sve zavisi od nas. Prva prepreka je Borac, koji je kompaktna ekipa. Pokazali su da znaju igrati u gostima na rezultat. Bit će to veliki izazov za našu mladu ekipu. Nemamo izbora, moramo svaku utakmicu maksimalno ozbiljno shvatiti i pokušati demonstrirati kvalitete koje posjedujemo. Nadam se kvalitetnoj utakmici i željenom rezultatu uz podršku navijača", izjavio je Odović.

Ono što donekle može biti prednost Željezničara jeste činjenica da je Borac u srijedu igrao uzvratni meč polufinala Kupa BiH i da su Plavi imali više vremena da osvježe ekipu. Podsjetimo, na Pecari je Široki Brijeg slavio 2:1 i eliminisao tim iz Banje Luke.

Gosti iz grada na Vrbasu naglašavaju kako u Dolinu ćupova ne dolaze sa bijelom zastavom.

Sloboda će odmjeriti snage sa Drinom iz Zvornika. Tim sa Tušnja već je uplovio u mirne vode i mogu odigrati rasterećenu utakmicu. S druge strane, gosti vjeruju kako u gradu soli mogu ostati neporaženi.

U Vitezu će se igrati utakmica koja bi mogla biti jedna od presudnih u borbi za opstanak. Domaćem timu na noge dolazi posljednjeplasirana Zvijezda. Ukoliko Vitez slavi, povećat će šanse da i naredne godine igra u društvu najboljih.

No, u timu iz Gradačca vjeruju kako upravo na ovom gostovanju mogu popraviti bodovni saldo. Sve sugerira da bi mogla biti otvorena utakmica.

Olimpic će na Otoci ugostiti Čelik. Vukovi su se plasirali u finale Kupa BiH i sigurno je da u okršaju za Zeničanima ,koji su trenutno osmi na tabeli, žele potvrditi kvalitet.

Parovi i stanica:

Subota Željezničar – Borac 17:00 sati (prijenos na BHT1) Sloboda – Drina 17:00 sati Vitez – Zvijezda 17:00 sati Olimpic- Čelik 17:00 sati

Nedjelja Slavija – Sarajevo 16:00 sati (prijenos na Moja TV) Radnik – Velež 17:00 sati Zrinjski – Mladost V.O. 18:00 sati Široki Brijeg- Travnik 20:00 sati

Tabela:

  1. Sarajevo 50
  2. Zrinjski 50
  3. Široki Brijeg 49
  1. Željezničar 49
  2. Olimpic 42
  3. Borac 40
  4. Velež 35
  5. Čelik 29
  6. Sloboda 27
  7. Slavija 26
  8. Radnik 23
  9. Drina 22
  10. Travnik 22
  11. NK Vitez 20
  12. Mladost 20
  13. Zvijezda 17