Nogomet
2

Bh. treneri o završnici SP-a: Prevagnut će organizovanost evropskih ekipa

Piše: A. Džano
Fuad Muzurović, Mehmed Baždarević i Mehmed Janjoš
Fuad Muzurović, Mehmed Baždarević i Mehmed Janjoš
Svjetsko prvenstvo u Brazilu ulazi u svoju završnicu polufinalnim susretima u kojima se sastaju Njemačka - Brazil i Argentina - Holandija. Bosanskohercegovački treneri Fuad Muzurović, Mehmed Baždarević i Mehmed Janjoš govore za portal Klix.ba o predstojećim susretima koji su na programu u naredna dva dana.

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Fuad Muzurović u razgovoru za Klix.ba ističe da je bilo mnogo dobrih kandidata za polufinale SP-a, ali da je na kraju presudilo iskustvo velikih reprezentacija.

"Bez obzira što su Brazil i Argentina među favoritima, oni do sada nisu pružili ono što se od njih očekivalo. Njemačka se također mučila u pojedinim mečevima. Od preostale četiri reprezentacije na SP-u, Holandija je jedina pokazala kontinuitet", rekao je Muzurović.

Mišljenja je da ćemo gledati "izuzetno dobre utakmice u polufinalu SP-a".

"Dao bih prednost Njemačkoj i Holandiji, mislim da ćemo gledati evropsko finale", rekao je Muzurović.

Sličnog mišljenja je i legenda FK Željezničar, Mehmed Baždarević. On kaže da su se evropske ekipe pokazale kao dobro organizovane, što im je omogućilo da dođu do polufinala SP-a.

"Latinoameričke ekipe su također pokazale mnogo. Tu prije svega mislim na Meksiko, Čile, Kolumbiju i Kostariku. Brazil i Argentina su došli do polufinala, ali nisu oduševili. Brazilcima će pogotovo biti teško bez Neymara, a Argentinci ni u jednoj utakmici nisu pokazali igru svjetskih šampiona. Mislim da će u polufinalu prevagnuti organizovanost evropskih ekipa", rekao je Baždarević.

Bosanskohercegovački stručnjak Mehmed Janjoš ističe da su u polufinale SP-a ušle selekcije od kojih se to očekivalo.

"Možda smo umjesto Holandije očekivali Španiju, ali u ovom trenutku u polufinalu imamo neke od najjačih selekcija svijeta. Mislim da će Brazil imati velikih problema sa Nijemcima koji će proći u finale. Kada je riječ o drugom meču, dao bih blagu prednost Argentini koja ipak ima Messija", rekao je Janjoš.