Nogomet
140

Bh. kadetkinje spremne za razvojni turnir u Finskoj

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bh. kadetkinje jučer su se okupili u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici gdje su započeli sa pripremama za UEFA razvojni turnir koji će se od 3. do 6. maja održati u Finskoj.

Naše nogometašice će u okviru razvojnog turnira u Eerikkili odigrati tri susreta i to protiv Latvije, Rusije i Finske, a selektor Ilija Lucić zadovoljan je spremnosti svojih izabranica za ovaj kamp.

"Ovdje se okupilo 19 nogometašica, a Zorana Milanović iz Banja Luke iz opravdanih razloga odsustvuje sa ovih priprema. Jučer je Amina Šapčanin zadobila jednu povredu, ali evo već danas radi po posebnom programu. Nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego što smo to uradili na prošlom turniru u Zagrebu. Fizička sprema je kvalitetnija za razliku od prošlog turnira gdje nismo imali tako dobre vremenske uvjete za sto postotnu pripremu, ali evo sada imamo priliku da se pokažemo", izjavio je Lucić.

Naša reprezentacija prvi susret će odigrati 3. maja protiv Latvije, dan poslije protiv Rusije, dok je za 6. maj zakazan susret protiv Finske.

"Što se tiče prve utakmice, mislim da smo kvalitetniji i po rejtingu i svemu, ali druga i treća će biti teže. Protivnici su puno jači, sa Rusijom smo igrali i sa njima imamo igračkog iskustva. Znamo sa kakvim kvalitetom raspolažu i mislim da možemo napraviti bolji rezultat od poraza iz prvog susreta od 1:0. Sa Finskom smo igrali prošle godine u Estoniji, oni su puno jači, ali mislim da možemo napraviti dobar rezultat", dodao je Lucić.

Povrijeđena Amina Šapčanin zbog povrede koju je zadobila na jučerašnjem treningu danas radi po posebnom programu. Prije odlaska u Finsku nada se da će se oporaviti i biti spremna za nastupe naše selekcije.

"Očekujem dobar rezultat i vjerujem da možemo ostvariti dobre rezultate ako budemo dobro slušali i dobro se pripremili. Nadam se da ću se oporaviti i da ću odigrati jednu ili dvije utakmice. Igrala sam kvalifikacioni turnir protiv Finske, tako da u narednom susretu poznajemo njihov način igre i vjerujem da ćemo odraditi bolji rezultat", izjavila je Šapčanin.

Bh. kadetkinja Maja Tejić je u izjavu za Klix.ba istakla kako pripreme teku više nego dobro te da je atmosfera u timu odlična.

"Od utakmica na ovom razvojnom turniru očekujem prije svega dobro uigravanje za kvalifikacioni turnir, ali i dobar rezultat u skladu sa našom igrom. Za sada se dobro pripremamo, kao tim funkcionišemo nikad bolje i nadam se da ćemo tako proći i na turniru", izjavila je Tejić

Merjema Medić je istog mišljenja kao i njene saigračice i na turniru očekuje dobre rezultate.

"Očekujemo što bolji rezultat na turniru i da ostvarimo što je više moguće pobjeda. Zadovoljna sam svojim angažmanom na ovim pripremama u Zenici, napredujemo kao ekipa i vjerujem da smo spremni za turnir u Finskoj", zaključila je Medić.

Ženska kadetska reprezentacija danas će odraditi još jedan trening sa početkom od 18 sati, a već sutra u jutarnjim satima otputovati će u Finsku.