Nogomet
0

Bh. kadeti i juniori saznali protivnike u elitnom krugu kvalifikacija

Piše: A. D.
Fudbalska kadetska i juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznale su danas protivnike u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u koji su se selekcije pod vodstvom Sakiba Malkočevića i Tonija Karačića nedavno plasirale.

Kadetska reprezentacija BiH nalazi se u grupi sedam zajedno sa Češkom Republikom, Škotskom i Mađarskom. Mađari će biti domaćin turnira koji će se igrati od 20. do 25. marta 2015. godine.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za sezonu 2015/2016. bh. kadeti će igrati u grupi 13 sa selekcijama Ukrajine, Moldavije i Estonije. Domaćin kvalifikacionog turnira bit će Moldavija, a on će trajati od 26. do 31. oktobra 2015. godine.

Bh. juniori imali su relativno dobar žrijeb u kojem su izvukli Crnu Goru, Poljsku i Ukrajinu sa kojima će biti sudionici grupe pet.

Domaćini turnira bit će određen tek u narednom periodu, a Evropsko prvenstvo će se održati u periodu od 6. do 19. jula naredne godine.

Osim žrijeba za elitni krug Evropskog prvenstva u Nionu je danas obavljeno i izvlačenje kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za sezonu 2015/16. u ovoj konkurenciji, a naši juniori su i ovog puta sudionici grupe pet skupa sa Turskom, Ukrajinom i Azerbejdžanom. Kvalifikacioni turnir će se igrati u Azerbejdžanu od 10. do 15. novembra naredne godine.