Posljednji pozdrav Savezu
0

BH Fanaticosi položili vijenac ispred NS BiH

Piše: A. Karadža
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Članovi navijačke grupe BH Fanaticos danas su položili vijenac pred zgradu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine te su se tako posljednji put pozdravili sa ovakvim Savezom, kojem je danas i zvanično na snagu stupila suspenzija FIFA-e i UEFA-e.

Vođe BH Fanaticosa su se mirno i dostojanstveno oprostili od "svih ublehaša koji su svih ovih godina tavorili i vladali fudbalom u našoj zemlji, srozavši ga na najniže moguće grane".

Najvatreniji navijači reprezentacije godinama su ukazivali na nerad čelnika Saveza, brojnim su akcijama skretali pažnju FIFA-e i UEFA-e na stanje u domaćem fudbalu. Nekada su se koristili i široj javnosti nepopularnim metodama, prekidali su utakmice, ubacivali su baklje u teren, protestvovali, ali nisu uspjeli otjerati lezihljeboviće iz Saveza vođene ličnim interesima.

Zato su danas konačno došli na svoje. FIFA je suspendovala Savez, a prema najavama čelnika FIFA-e i UEFA-e niko od ljudi koji su prisustvovali Skupštini Saveza održanoj u srijedu u hotelu Holiday Inn neće moći primirisati zgradi ispred koje je danas položen vijenac.

"Svi znate šta tražimo. Svi znate na šta smo spremni i konačno svi znate da se mi nikada nećemo predati", proučili su još jednom pripadnici BHF-a.