Nogomet
37

Bez TV prijenosa utakmice Atromitos - Sarajevo

Piše: N. J.
Direktnog prijenosa revanš utakmice 3. pretkola Evropske lige između Atromitosa i Sarajeva neće biti na bh. televizijama.

Navijači kluba sa Koševa navikli su da utakmice Sarajeva u Evropi prenosi Face TV. No, ovog puta Face neće prenositi utakmicu iz Grčke.

"Odmah po završetku prve utakmice na Koševu, mi smo kontaktirali agenciju koja ima prava za prijenos utakmice iz Atine. No, ponudili su nerealnu cijenu te nije došlo do saradnje koja bi bila na obostrano zadovoljstvo", rekla je marketing menadžerica Face TV-a Naida Bećar.

Sa BHRT-a su za Klix.ba kazali:

"Radio televizija Bosne i Hercegovine učinila je maksimalne napore da osigura prijenos utakmice, no nažalost vlasnik TV prava tražio je enormno veliki novčani iznos za ovu fazu kvalifikacija. Uvažavajuči činjenicu u kakvnom se teškom finansijskom stanju nalazi javni servis BiH, nažalost nismo mogli biti konkurentni za otkup prava utakmice Atromitosa i jedinog bh. predstvanika u Evropi FK Sarajevo. Izuzetno nam je žao i iskreno vjerujemo da će gledaoci imati razumijevanja za navedene činjenice".

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati. Atromitos ima prednost 2:1 iz prvog meča na Koševu.