Nogomet
0

Bez navijača Rome u Genovi

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Italijanske vlasti zabranile su navijačima Roma odlazak na gostovanje u Genovu na prvi susret četvrtfinala nogometnog Kupa protiv Sampdorije.

Rimljanima je zabranjen odlazak na utakmicu koja je na rasporedu u srijedu zbog nedjeljnih navijačkih izgreda uoči utakmice Roma - Catania u kojima su tri gostujuća navijača izbodena nožem. Italijanski ministar unutrašnjih poslova strahuje kako bi se neredi mogli dogoditi i u Genovi.

"Velika grupa navijača Rome namjerno izaziva nerede i njih nogomet uopće ne zanima. Morali smo donijeti ovakvu odluku", poručili su iz ministarstva.

Na Apeninima se već mjesecima pokušavaju boriti s huliganizmom na nogometnim stadionima. No, uprkos represivnim mjerama i velikim kaznama u svakom kolu se dogode novi izgredi. Ovog vikenda osim u Rimu, nereda je bilo i u Napulju gdje su se sukobili navijači Napolija i Lazija.

Prema procjeni policije u Italiji ima oko 700 ultra-navijačkih klubova sa 60 hiljada potencijalnih nasilnika. Ti klubovi su i politički vezani ili uz krajnju desnicu ili krajnju lijevicu, a osnovni cilj im je borba protiv policije.