Nogomet
11

Bez golova u remiju Empolija i Rome, Lulić strijelac u pobjedi Lazija

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 11. kolu Serije A Roma je nakon četiri uzastopne pobjede upisala remi i to na gostovanju protiv Empolija (0:0).

Roma je utakmicu otvorila sjajnom šansom Edina Džeke čiji udarac glavom fantastičnom intervencijom zaustavlja Skorupski u drugoj minuti. Tri minute kasnije u izuzetnoj prilici za gol nalazi se i Salah, ali ponovo se ističe Skorupski.

U narednom periodu igre Roma je i dalje vladala terenom te imala nekoliko obećavajućih napada, ali nije dolazila u priliku da namuči golmana Empolija. U tim momentima veliku ulogu u čuvanju svog gola imali su defanzivci domaćeg tima koji su blokirali udarce igrača Vučice.

Ponajbolju šansu za Empoli u prvom poluvremenu imao je Pasqual u 40. minuti, a na odmor se otišlo uz rezultat 0:0.

Sličnu sliku gledali smo u drugom dijelu. Roma je napadala, Empoli se grčevito branio. Ipak, do prve velike šanse stigao je domaćin kada Maccarone šutira pored gola.

U posljednjim minutama meča El Shaarawy se našao u jako dobrim šansama, ali tada se ponovo isticao Skorupski i na kraju je ostalo 0:0.

Ovim remijem prekinut je i sjajni niz Edina Džeke koji je u četiri prethodna meča svaki put postizao barem jedan pogodak. Međutim, uprkos tome što se danas nije upisao u strijelce, Džeko će sa 10 postignutih golova skoro sigurno i naredno kolo dočekati na prvom mjestu liste najboljih strijelaca Serije A.

Bh. internacionalac Rade Krunić igrao je do 55. minute u dresu domaćeg tima, a ovo je bio njegov osmi nastup u ligi ove sezone te ukupno šesti put da bude starter.

Lazio je na svom Olimpicu savladao Sassuolo (2:1) što je za rimski klub već šesta uzastopna ligaška utakmica u kojoj ne zna za poraz, a u tom nizu zabilježio je četiri pobjede.

Nakon prvog poluvremena u kojem gledaoci nisu vidjeli golove, prvih 15 minuta drugog dijela donijeli su pravu golijadu. Prvo je Senad Lulić u 50. minuti načeo mrežu gostiju da bi pet minuta kasnije pogodio i Immobile za 2:0. Nije se dugo čekalo na reakciju gostiju koji preko Defrela u 57. minuti smanjuju na 2:1, a ispostavilo se da je to konačan rezultat meča.

Ovo je drugi ligaški gol u 10. nastupu u Seriji A ove sezone za Senada Lulića koji je do sada upisao i tri asistencije. Lulić je na terenu proveo svih 90 minuta.

Nakon debakla protiv Genoe u gostima u prethodnom kolu Milan je na svom San Siru slavio protiv Pescare (1:0) koja sada već devet uzastopnih utakmica ne zna za pobjedu. Čovjek odluke bio je Bonaventura koji je u 49. minuti lukavim udarcem ispod živog zida pogodio iz slobodnog udarca.

Crotone je kao domaćin upisao pobjedu nad Chievom (2:0), a golove su postigli Trotta iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog dijela i Falcinelli u 92. minuti.

Tabela: