Željo se priprema za 3. pretkolo
0

Bešlija: Veliki respekt, ali možemo iznenaditi Maccabi

Piše: E. Isanović
Foto: (fkzeljeznicar.com)
Foto: (fkzeljeznicar.com)
Gol Mirsada Bešlije u prvom dvoboju protiv Sheriffa na Koševu u konačnici je bio presudan. Pobjeda od 1-0 "plavima" sa Grbavice otvorila je vrata 3. pretkola Evropske lige.

Međutim, iskusni veznjak Željezničara skromno podvlači da su za ovaj uspjeh zaslužni svi nogometaši i stručni štab. "Ne treba nikoga posebno izdvajati. Svi smo igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti i došli do konačnog cilja - 3. pretkola. Podržali su nas naši navijači, mediji i cjelokupna javnost u BiH. Svima se zahvaljujem", kaže Bešlija za Sarajevo-x.com.

On naglašava da je Sheriff bio izuzetno kvalitetan suparnik.

"Bez ikakvog pretjerivanja oni su velka ekipa. Imaju ogroman budžet i dosta dobrih igrača. Ipak, mi smo pokazali da imamo veliko srce. Borili smo se za svaku loptu, igrali disciplinovano i ispoštovali sve zamisli stručnog štaba".

Nekadašnji reprezentativac BiH osvrnuo se i na narednog protivnika u takmičenju koje je po rejtingu drugo u Evropi.

"Maccabi Tel Aviv je sjajan tim kojeg predvodi naš reprezentativac Haris Medunjanin. No, uz veliki respekt sa kojim dočekujemo goste treba naglasiti da niko nije nepopjediv. Vjerujem da uz mudru, disciplinovanu igru i malo sportske sreće možemo izboriti dobar rezultat u prvom meču na Koševu. Žao mi je što neće biti otvorena zapadna tribina, jer bi stadion, vjerovatno, bio dobro popunjen", završio je naš sagovornik.