Nogomet
3

Liga prvaka / Bešiktaš i Napoli podijelili bodove na Vodafone Areni

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi meč četvrtog kola Lige prvaka na Vodafone Areni u Istanbulu odigrali su Bešiktaš i Napoli, a rezultat je na kraju glasio 1:1

U prvom poluvremenu vidjeli smo po jednu veliku priliku na obje strane. Najprije su opasno zaprijetili gosti, kada je u 11. minuti Gabbiadini šutirao snažno po zemlji, ali je Fabri odlično odbranio njegov udarac.

Bešiktaš je mogao povesti u 30. minuti, no Hutchinson je pogodio samo stativu iz veoma dobre pozicije i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Napoli je na početku drugog poluvremena napravio pravu opsadu Bešiktašovog gola, a najbliži pogotku bio je Callejon u 51. minuti, no bio je neprecizan iz izgledne prilike.

Domaća ekipa je tražila penal u 76. minuti kada je Abuobakar pao u kaznenom prostoru gostiju, no sudija Clattenburg je pokazao da se igra nastavi i bio je u pravu s obzirom da nije bilo kontakta između Maksimovića i napadača Bešiktaša.

Samo minutu kasnije Clattenburg je pokazao na bijelu tačku. Lopta je u ruku pogodila Maksimovića i domaća ekipa je dobila priliku povesti iz penala.

Quaresma je preuzeo odgovornost na sebe, Reina je pročitao njegovu namjeru, no šut je bio presnažan i lopta je preko ruku španskog golmana ipak završila u golu, te je Bešiktaš poveo sa 1:0 u 78. minuti susreta.

Samo tri minute kasnije Napoli je izjednačio. Lopta je došla do Hamšika na oko 25 metara od gola Bešiktaša, a Slovak je lijevom nogom pogodio dalji ugao Fabrijevog gola za konačnih 1:1.