Nogomet
67

Bešić se izvinio zbog nepromišljenog poteza, NSBiH prihvatio izvinjenje

Klix.ba
Muhamed Bešić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Bešić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bh, reprezentativac Muhamed Bešić javno se izvinio za potez zbog kojeg je tokom utakmice protiv Andore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj dobio crveni karton.

"Povodom isključenja na utakmici sa Andorom izražavam duboko žaljenje i iskreno izvinjenje navijačima, saigračima, selektoru i stručnom štabu, kao i našem Savezu. Moj nepromišljeni gest bio je posljedica provokativne i grube igre selekcije Andore, ali svjestan sam da nema opravdanja i da moram snositi posljedice. Nadam se da će UEFA uzeti u obzir olakšavajuće okolnosti i da ću što prije ponovo igrati za našu reprezentaciju“, rekao je Bešić.

Muhamedovo izvinjenje je NSBiH prihvatio.

"U finišu kvalifikacija za EURO 2016. i u trenutcima kada je osnažena nada za baraž, ostali smo bez jednog od najbitnijih igrača A reprezentacije Muhameda Bešića. Njegovo isključenje u susretu sa Andorom predstavlja veliki hendikep, ali i upozorenje da se svaki ishitreni potez sankcioniše, što se već i dogodilo na terenu. Bešićev izjava i isprika samo svjedoči da je to bio trenutak sportske slabosti mladog i temperamentnog igrača, ali i njegovo definitivno pokajanje", saopćeno je iz NSBiH.

Krovna institucija bh. nogometa je uputila izvinjenje navijačima.

"Želimo da izrazimo izvinjenje svima, a posebno navijačima i ukorimo našeg reprezentativca koji je u afektu načinio neprimjeren gest za koji ga očekuju propisane sankcije. Neka to bude opomena i za sve koji brane boje BiH. Samo kada smo hrabri, ali i korektni i kada vodimo računa o svakom potezu, možemo dalje sa nadom i vjerom u ostvarenje cilja. NSBiH prihvata pokajanje Muhameda Bešića, a navijačima i sportskoj javnosti poručujemo da postoji prag tolerancije koji prihvatamo, svjesni da nas čekaju utakmice u kojima se od reprezentacije očekuje najviše", saopćeno je.

Bešić zbog crvenog kartona zasad propušta utakmicu s Velsom.