Nogomet
0

Bešić: Prvo poluvrijeme je bilo bolje; Graovac: Ponosan sam

Piše: O. T.
Muhamed Bešić i Daniel Graovac
Muhamed Bešić i Daniel Graovac
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i drugu pobjedu u prijateljskim mečevima u ovoj godini. Zmajevi su rezultatom 2:0 u Cirihu savaldali Švicarsku, a nakon meča izjave su dali Ervin Zukanović, Muhamed Bešić, Edin Cocalić i debitant Daniel Graovac.

Graovac je presretan zbog debitantskog nastupa za Zmajeve. Ovaj 22-godišnji štoper Zrinjskog vjeruje da naša reprezentacija može izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu.

"Sigurno da sam ponosan na sebe. Nije mala stvar debitovati za reprezentaciju kao što je Bosna i Hercegovina. Mnogo mi je drago. Čestitam saigračima na pobjedi. Mislim da možemo na Svjetsko prvenstvo. Zasluženo smo pobijedili i nadigrali smo Švicarsku", kazao je Graovac.

Veznjak Evertona Muhamed Bešić pružio je odličnu predstavu večeras i smatra da smo bolje igrali u prvom poluvremenu.

"Ovo je samo prijateljska utakmica. Mislim da smo solidnu utakmicu odigrali. Prvo poluvrijeme je bilo bolje nego drugo. Malo smo se povukli u drugom dijelu, ali dobro je sve. Novi igrači nisu puno ni igrali. Teško je sada reći. Dobro su se uklopili i mislim da je atmosfera odlična", poručio je Bešić.

Štoper Mechelena Edin Cocalić je također zadovoljan igrom Zmajeva u ovom meču i mišljenja je da će pobjeda pomoći u građenju samopouzdanja.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Na vrijeme smo postigli prvi gol. Mislim da smo sve vrijeme bili organizovani i kompaktni. Mnogo smo trčali i bili agresivni. Zasluženo smo slavili. Pobjeda je jako bitna za sampouzdanje, jer je ovo priprema za naredne kvalifikacije", riječi su Cocalića.

Defanzivac Rome Ervin Zukanović naglašava da ova pobjeda nije bila očekivana, jer je nasuprot nas stajao ozbiljan protivnik.

"Pobjeda nije bila očekivana iako svaki meč idemo da pobijedimo. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitao bi saigračima i novim igračima. Imamo i u maju jednu ozbiljnu utakmicu, trebamo što bolje da se spremimo i da što bolje otvorimo kvalifikacije", rekao je Zukanović.