Nogomet
9

Bešić pred meč sa Argentinom: Ronaldo je bolji igrač od Messija

Anadolija
Messi je uz Ronalda jedan od dva najbolja fudbalera svijeta. Ipak, mislim da je Ronaldo bolji, istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Muhamed Bešić, mladi defanzivni vezni igrač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prema najavama selektora Safeta Sušića, Bešić bi u susretu prvog kola grupe "F" predstojećeg Svjetskog prvenstva, 15. juna u Rio de Janeiru, trebao "pokrivati dio terena" na kojem će se najviše kretati Lionel Messi, najopasniji reprezentativac Argentine.

"Ne želim obećavati da ću zaustaviti Messija. Ranije su neki govorili zaustavit ću ga, pa prime 'tri komada'. Ono što obećavam je da ću dati sve od sebe da ispunim sve zahtjeve koje selektor Sušić postavi pred mene. Dobio sam priliku biti opet u reprezentaciji i nadam se da ću je iskoristiti na najbolji način", rekao je Bešić

Mladić koji je bespoštedni borac na terenu kaže i kako je svjestan da se od njega, prije svega, očekuju zadaci u defanzivi.

"Moje je da zaustavljam pokušaje protivnika, odnosno prekidam njihove napade. Ne volim komentare i velike najave. Kažem, super je što sam na SP i što sam dio reprezentacije iz koje sam ranije ispao svojom krivicom. Mlad sam, a imam i bosansku glavu", smijući se, govorio je Bešić, te dodao:

"Zadovoljan sam igrom protiv Obale Slonovače i Meksika u pripremnim susretima za Mundijal. Međutim, svaka utakmica je novi izazov. Ukoliko ne odigraš jednu dobro, odmah si loš. Zato kažem da ne volim unaprijed komentarisati, pogotovo što su velika očekivanja od mene, ali i od reprezentacije BiH na SP."

On smatra da BiH ima šansi u duelu sa favorizovanom Argentinom.

"Naše šanse su dobre. Trebamo se skoncentrisati na defanzivu, ne i previše povući. Morat ćemo igrati brzo i na kontre. Imamo dobre igrače u sredini terena, Misimovića i Pjanića, te 'gore' Džeku. Argentinci su vrhunski u sredini i napadu, ali mislim da nisu najjači u odbrani. Možemo do dobrog rezultata", mišljenja je Bešić.

Fudbaler mađarskog Ferencvarosa nada se i da će BiH igrati u drugom krugu Mundijala, ali "o tome ne treba puno pričati, već ići meč po meč".

Bešić kao novog prvaka svijeta vidi Brazil.

"Igraju ovdje, kući. Ovaj narod, koliko vidim, ponosan je na svoju reprezentaciju. Brazil je prvi favorit i teško da neko drugi može do trofeja u njihovoj zemlji", kazao je Bešić u Guaruji za Anadolu Agency.

Po okončanju Mudnijala Bešić se nada da će otići iz Ferencvarosa, odnosno da će napustiti Mađarsku.

"Svjetsko prvenstvo velika je prilika za svakog igrača da se dokaže i ostvari dobar transfer. Nadam se da ću biti jedan od njih", pojasnio je Bešić.