Nogomet
0

Bešić igrao 80 minuta u remiju Evertona, pobjede Arsenala, Chelseaja i Cityja

Piše: A. D.
Niz zanimljivih mečeva igran je večeras u engleskom Premiershipu. Chelsea je nastavio pobijeđivati, pravu formu uhvatio je Manchester City, dok je u derbiju Arsenal bio bolji od Southamptona.

Muhamed Bešić ponovo je bio starter u timu Evertona koji je na domaćem terenu pomalo iznenađujuće remizirao sa Hull Cityjem. Konačan rezultat glasio je 1:1, a Bešić je na terenu proveo 80 minuta. Gol za domaćina postigao je Lukaku, a izjednačio je Aluko.

Pravu formu konačno je uhvatio i Manchester City. Građani su rezultatom 4:1 bili bolji od Sunderlanda. Connor Wickham u 19. minuti postigao je gol za 1:0, a do odlaska na pauzu preokret su kreirali sjajni Aguerro i Stevan Jovetić. Na 3:1 u nastavku je povisio Zabaleta, a na 4:1 svojim drugim pogotkom Sergio Aguerro.

I lider Chelsea nastavio je sa pobjedama. Stamford Bridge bio je neosvojiv i za Tottenham koji je kapitulirao sa tri lopte u svojoj mreži, a pogađali su Hazard, Drogba i Ramy.

Arsenal je propustio mnogo prilika za postizanje pogotka u utakmici protiv Southamptona, ali je radost u samom finišu ipak donio Sanchez.