Nogomet
18

Beroe u finišu meča srušio Radnik i eliminisao ga iz Evropske lige

Piše: O. T.
Foto: FC Beroe
Foto: FC Beroe
U uzvratnoj utakmici 1. pretkola Evropske lige Radnik iz Bijeljine je poražen rezultatom 2:0 od bugarskog predstavnika ekipe Beroe koji se ovom pobjedom plasirao u 2. pretkolo, a ukupan rezultat nakon dvomeča je 2:0. Aktuelni prvak Kupa Bosne i Hercegovine svoj meč je igrao na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Trener Radnika Slavko Petrović na teren je poslao isti sastav kao i u prvom meču. Od prve minute zaigrali su Lučić, Zeljković, Kojić, Memišević. Čelebić, Martinović, Beširović, Vasić, Stokić, Đurić i Obradović.

Utakmica je donijela miran početak meča i u prvih 20 minuta nije bilo šansi pred golovima. Tek su se istakli pokušaji Pochanskog u 11. minuti za Beroe i loša reakcija igrača Radnika Vasića u 18. minuti kada je tim iz Bijeljine mogao imati jako dobru šansu za pogodak.

Zbog velikih vrućina nakon pola sata igre fudbalerima je dozvoljeno da se osvježe kako bi lakše nastavili meč. U 37. minuti Bozhilov je bio jako blizu da kazni lošu reakciju odbrane Radnika, ali je štoper Kojić na vrijeme zaustavio njegov pokušaj.

Najbolju šansu Beroe je imao nakon kornera u 40. minuti kada je prvo jedan igrač u namjeri da šutira nogom promašio loptu sa svega 11 metara da bi odmah nakon toga šut Tomova izblokirao Obradović.

U 42. minuti nova prilika za Beroe kada je Pochanski išao jedan na jedan protiv Lučića nakon što je prethodno loše reagovao Memišević. Na sreću za Radnik, Pochanski je otišao previše u stranu i nije uspio matirati Lučića.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo zanimljivije otvaranje pa smo prvu ozbiljniju šansu vidjeli u 70. minuti kad je Pochinski šutirao glavom. Ipak, devet minuta kasnije Pochinski je bio precizan i doveo je Beroe u vodstvo od 1:0.

Tada je bilo skoro jasno da će bugarski predstavnik ići u 2. pretkolo, jer je Radnik trebao dva gola za prolaz. Čak i da je postojala nada za prolaz, skoro sve je potonulo minutu kasnije kada je Pochinski pogodio za 2:0.

Do kraja meča nije bilo promjena u rezultatu tako da Beroe prolazi dalje s ukupnim rezultatom 2:0. Beroe će u 2. pretkolu igrati protiv finskog predstavnika ekipe HJK Helsinki.