Traže novog Maldinija, Baresija...
5

Berlusconi: Želim primijeniti Barcelonin model u Milanu

Klix.ba
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Predsjednik Milana, Silvio Berlusconi, je izjavio kako želi Rossonere vratiti u svjetsku nogometnu elitu. To će, kaže, uraditi primjenom Barceloninog modela koji se zasniva na mladim igračima iz omladinskih pogona.

"Možemo napraviti veliku ekipu i to ćemo uraditi zahvaljujući mladim talentima iz nogometne škole MIlana. Barcelona je tako uradila. Podsjećam da smo na taj način dobili Maldinija, Baresija, Costacurtu...", kazao je Berlusconi.

Sve ovo je uslijedilo nakon kritika na račun Uprave kluba sa San Sira koji je u proteklom periodu ostao bez najvažnijih igrača, poput Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve.

"Ovako ćemo svake godine uštedjeti 50 miliona eura. Od novca koji smo dobili transferom Silve i Ibrahimovića sanirat ćemo klupske dugove", pojasnio je bivši italijanski premijer.

Berlusconi nije propustio priliku da spomene mogući povrtak Kake u Milan.

"On je jedan od onih igrača koji su obilježili ovaj klub, jedan od najvažnijih u našoj historiji. Međutim, nisam mnogo razgovarao sa Adrianom Gallianijem o njegovoj eventualnoj kupovini", dodao je čelni čovjek Milana.