Ekskluzivno
0

Berlusconi dovodi Džeku u Milan?

Sarajevo-x.com
Edin Džeko na press konferenciji u hotelu "Hercegovina" (Foto: Sarajevo-x.com)
Edin Džeko na press konferenciji u hotelu "Hercegovina" (Foto: Sarajevo-x.com)
Iako je na današnjoj press konferenciji na Ilidži bh. reprezentativac Edin Džeko objavio da još uvijek ne zna gdje će nastaviti fudbalsku karijeru, naš portal iz povjerljivih izvora saznaje da je italijanski Milan u popodnevnim satima izrazio interes za bh. napadača.

Podsjećamo, jučer je renomirana španska radio stanica Cadena SER izvijestila je da je Real Madrid s Milanom dogovorio transfer brazilskog reprezentativca Kake. Međutim, danas se u tu priču umiješao i Chelsea koji je bi također u svojim redovima volio vidjeti Kaku.

Prema našim saznanjima, Predrag Naletelić, menadžer Milana za jugoistočnu Evropu, inače porijeklom iz BiH, u popodnevnim satima stupio je u kontakt s menadžerom Edina Džeke Irfanom Redžepagićem. Prema Naletelićevim riječima, italijanski premijer i predsjednik italijanskog AC Milana Silvio Berlusconi već traži zamjenu za Kaku, a to bi najvjerovatnije mogao biti naš reprezentativac Edin Džeko koji je i kako sam kaže veliki navijač Milana. Berlusconi navodno u dovođenju Džeke vidi i neke političke razloge.

Na današnjoj press konferenciji u hotelu "Hercegovina" na Ilidži, gdje se okupio veliki broj novinara u nadi da će dragulj bh. nogometa objaviti gdje nastavlja karijeru, Edin Džeko je izjavio da je istina da je veliki navijač Milana. Ako se ovi navodi pokažu istinitim, Džeko bi baš u Milanu mogao i nastaviti svoju karijeru.