Arminia dobija novog trenera
0

"Berger bi spasio i Titanik"

Totalsport
Njemački nogometni Bundesligaš Arminia iz Bielefelda raskinula je ugovor sa svojim trenerom Michaelom Frontzeckom kolo prije kraja prvenstva. Bild tvrdi da je novi trener momčadi Jörg Berger (64).

Berger je u Njemačkoj poznat kao trener koji je drugoligaškog statusa spašavao Frankfurt, Köln i Schalke, a vodstvo kluba nada se da će isto uspjeti i s njihovim nogometašima. Odluku o smjeni Frontzecka vodstvo kluba donijelo dan nakon poraza u Dortmundu od Borussije (6-0) u pretposljednjem, 33. kolu Bundeslige.

Arminia je trenutno na 16. mjestu na tabeli, a za Borussijom iz Mönchengladbacha, koja je na 15. poziciji, zadnjoj koja garantuje ostanak u ligi, zaostaje tri boda. Izglednim se čini njihova kvalifikacijska utakmica za očuvanje prvoligaškog statusa gdje bi na vidjelo trebalo doći Bergerovo nogometno znanje. Osim ako to ne uspiju direktno osigurati pobjedom u posljednjem kolu takmičenja.

Kakvo mišljenje vlada o Bergeru kazuje i izjava Jana Ågea Fjørtofta, bivšeg norveškog nogometaša Frankfurta koji je 1999. godine u Bergerovo vodstvo uspio očuvati bundesligaški status.

  • On bi spasio i Titanik!

Berger je sa klupe Schalkea sišao 2005. godine nakon čega je uslijedila njegova borba s rakom.

  • Bio sam na rubu smrti - rekao je danas izliječeni Berger.