Nogomet
176

Berberović za Klix.ba: Volio bih karijeru završiti u FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Džemal Berberović (32) je sa dosta uspjeha nosio dres Litexa u prošloj sezonio. Koliko ga cijene najbolje pokazuje podatak da je bio i kapiten bugarskog kluba. Popularni Džemo trenutno odmara u glavnom gradu BiH.

Pitali smo ga da li postoji mogućnost da se vrati na Koševo.

"Ja sam počeo karijeru u Sarajevu. To je klub koji mi je sve dao. Ono što mogu primijetiti jeste da kolektiv sada funkcioniše drugačije, ide stazom uspjeha. Došli su neki novi ljudi koji znaju šta im je cilj. Sportski direktor Abdulah Ibraković dobro radi svoj posao i sve funkcioniše kako treba. Naravno, vratio bih se na Koševo. Tu želim završiti karijeru“, kaže za Klix.ba čovjek koji je 33 puta oblačio dres reprezentacije BiH.

S obzirom da je u Litexu dobro zarađivao, zanimalo nas je da li bi se na najveći bh. stadion vratio pod dugačijim finansijskim okolnostima.

"Svakako. Nije sve u novcu. Ljubav prema Sarajevu je ogromna i mislim da bi se mogli dogovoriti oko toga. Spreman sam se odreći kapitenske trake kako bih ponovo nosio bordo dres", potcrtava naš sagovornik koji igra na poziciji desnog bočnog.

Berberovića mnogi pamte kao ratobornog nogometaša koji je za tim sa Koševa, bh. reprezentaciju i ostale klube za koje je nastupao, igrao do krajnjih granica svojih mogućnosti. To su posebno cijenili navijači Bordo tima.

"Bez ikakvog pretjerivanja i laskanja, za mene su pristalice Sarajeva bile i ostale najbolje na svijetu", apostrofira Džemo.

Na kraju je dodao kako se nada da će uspješno okončati pregovore sa Bordo timom.

"Bilo bi lijepo opet igrati pred navijačima Sarajeva. Mislim da bi mlađi nogometaši mogli nešto naučiti od mene, a ja bih bio sretan da se nogometna karijera okonča ondje gdje je i počela", zaključio je Berberović.