Nogomet
7

Berberović produžio ugovor, Simeunović se nada da će opravdati ulogu pojačanja

Piše: D. B.
Džemal Berberović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Džemal Berberović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uoči početka priprema FK Sarajevo novinarima su se obratili nogometaši Bordo ekipe Džemal Berberović i Deni Simeunović.

Berberović očekuje naporne pripreme i dobar početak proljetnog dijela sezone.

"Prethodna polusezona je bila teška, ali smo se odmorili. Osim toga, radili smo po programu svakodnevno i napravili dobar uvod za pripreme koje slijede. Svi znamo da nas čeka naporan rad. Uz dobre pripreme možemo podići formu i drugu polusezonu početi dobrim rezultatima", izjavio je Berberović.

On je produžio svoju vjernost FK Sarajevo na još jednu sezonu.

"Produžio sam ugovor još godinu dana. Drago mi je što ću ostati sa ovim momcima, jer im mogu pomoći i još mnogo dati FK Sarajevo. Povreda je iza mene, ona je bila razlog što nisam bio pravi u protekloj polusezoni, ali kad sam se oporavio, na samom kraju sam igrao dobro. Želim se dobro spremiti i pokazati u što boljem svjetlu. Navijači su vidjeli da mogu dobro igrati. Važno je da nas povrede zaobiđu, a Sarajevo ima kvalitet da se bori na oba fronta", rekao je iskusni nogometaš.

Bodovna prednost Slobode nije nedostižna.

"Prošle godine smo devet kola prije kraja za Širokim Brijegom zaostajali osam bodova, tako da ni ovaj zaostatak od šest bodova za Slobodom nije ništa strašno. Dvanaest je kola do kraja, svaka utakmica će biti finale, a jasno je i da će konkurenti kiksati. Zaostatak se može istopiti za tri kola", smatra Berberović.

Deni Simeunović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Deni Simeunović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Deni Simeunović je novi igrač FK Sarajevo, a od njega svi očekuju mnogo.

"Presretan sam dolaskom u FK Sarajevo. Želim opravdati povjerenje čelnika kluba i nadam se da ću biti veliko pojačanje", istakao je Simeunović.

FK Sarajevo zvanično počinje pripreme za drugu polusezonu u subotu.