Nogomet
0

Berbatov: Ne idem iz Manchester Uniteda

Totalsport
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Dimitar Berbatov (Foto: AP)
Bugarski napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov odbacio je mogućnost svojevoljnog napuštanja Old Trafforda na kojem je izgubio svoje mjesto u startnoj postavi kluba.

Iako je sezonu završio (zajedno s Carlosom Tevezom) kao najbolji strijelac engleskog nogometnog prvenstva (21 postignuti gol), Berbatov se nalazi u debeloj sjeni koju čine mlađi napadači Wayne Rooney i Javier Hernandez. Osjetilo se to i u finalu Lige prvaka u kojem Berbatov nije bio niti na klupi engleske ekipe u susretu protiv Barcelone. Pisalo se da je ljutito napustio stadion Wembley na kojem se finale igrao, međutim, tvrdi da to nije tačno, nego da je utakmicu gledao putem TV-prijemnika iz svlačionice.

"Manchesterov sam igrač i rado ću svoj ugovor ispoštovati do kraja", kazao je Berbatov koji je ugovorno za klub vezan i za sljedeću sezonu.

"Ponosan sam. U Englesku sam stigao iz male zemlje i znam da na svakom treningu i na svakoj utakmici moram dati više jer sam stranac. Manchester United je moj vrh, odlazak bio bi korak unazad. Doći će i taj dan, ali trenutno sam usredotočen na ostanak i lov na dvadeseti naslov u Premierligi. Siguran sam da smo na dobrom putu da do njega i dođemo."

O svom potezu pred finale LP-a je dodao: "Bio sam razočaran i bilo me sram što nisam dio tima. Pošto ne mogu sakriti emocije, nisam želio da me ljudi takvog gledaju."