Zamjerio velikom menadžeru
5

Berbatov: Izgubio sam poštovanje prema Fergusonu

Totalsport
Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatov
Novopečeni napadač Fulhama, a dojučerašnji igrač Manchester Uniteda, Dimitar Berbatov (31), ima velike zamjerke na račun menadžera "crvenih vragova" Sir Alexa Fergusona...

Berbatov je stigao u Manchester United 2008. godine iz Tottenhama uz odštetu od 30.75 miliona funti i tako postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba s Old Trafforda. Potom je u sezoni 2010/11 uz Carlosa Teveza s 20 postignutih golova bio najbolji premierligaški strijelac, ali je prošle sezone dobivao minutažu na kapaljku (7 golova u 12 premierligaških utakmica).

Tako je ovoga ljeta najbolji strijelac u povijesti bugarske nogometne reprezentacije napustio Manchester United nakon dolaska Robina van Persieja, a način na koji se okončao njegov četverogodišnji boravak na Old Traffordu posebno ga je razočarao.

"Mislim da nisam zaslužio takav tretman u Unitedu, neredovno igranje u posljednjoj godini. Išao sam više od deset, vjerovatno 15 puta, pitati trenera da li me treba. Svaki mi je put rekao da sam važan igrač i da ne bi trebao otići, ali opet nisam bio u timu. Možda sam trebao otići kada me Ferguson izostavio iz ekipe za finale Lige prvaka (2011.) Znam da je on šef, ali izgubio je u nekoj mjeri moje poštovanje zbog načina na koji se odnosio prema meni", rekao je Berbatov i nastavio:

"Ferguson mi je pokušao objasniti da će ekipa imati direktniji stil igre, s više brzine. Ali ja nikad nisam bio među bržim igračima. Volim držati loptu, to je moj stil. Imam i dalje svoj ponos i teško sam prihvatio njegovu odluku. Zabio sam puno golova, osvojio ligaški naslov dva puta i bio najbolji strijelac lige, tako da nisam bio loš".

O predstojećim ligaškim mečevima protiv dojučerašnjih saigrača je rekao:

"Neću imati problema igrati protiv Uniteda jer se to događalo već u mojoj karijeri. Ali nema se smisla osvrtati ponovo. Pozdravio sam se s ljudima koji su to zaslužili. Fergusonu nisam mogao reći zbogom". Berbatov je na održanoj press-konferenciji u Sofiji objasnio i kako je imao ponudu za povratak u bugarsku reprezentaciju od selektora Luboslava Peneva, ali je odlučio ostati držati se svoga i ostati "penzionisan".

"Našli smo se najmanje dva puta, kao prijatelji. Razgovarali smo, ali na kraju dana, odluka koju sam donio i dalje stoji".